opc_loader

Wat is 925 zilver?

925_zilver

Wat is 925 zilver?

Ooit de term 925 zilver (of 925 silver, of sterling silver) tegengekomen? Altijd al afgevraagd wat dit nu precies betekent? Het is eigenlijk heel simpel. De cijfercombinatie 925 staat voor de hoeveelheid zilver in het sieraad in procenten gemeten. Een sieraad bestaat uit een bepaalde samenstelling van metalen, een legering. 925 staat voor een legering van 92,5% zilver en 7,5% van een andere metaal, in de meeste gevallen is dit koper.
 

Zuiver zilver

Waarom niet zuiver zilver? Als we puur, zuiver zilver zouden gebruiken om sieraden te maken, zouden deze snel krassen en snel stuk gaan. Een tweede metaal wordt toegevoegd om de slechte eigenschappen van zuiver zilver te vermijden. Zuiver zilver is namelijk een zacht en buigzaam materiaal. 925 zilver is dus een hoogwaardig materiaal. De verhouding van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal is overigens vastgelegd in de waarborgwet van 1986 om consumenten te beschermen tegen fraude.
 

De naam Sterling

Waar de naam Sterling precies vandaan komt, weet niemand precies. De een zegt dat de naam uit het Engels komt en dat Sterling (Steorling) oud-Engels is voor ‘met een kleine ster’, verwijzend naar de zilveren munten die in Normandië voorzien werden met een ster. Anderen denken dat het uit het Frans komt en is afgeleid van het woord ‘esterlin’, wat hard betekent.
 

Waar moet je op letten

Waar je op moet letten, bij het aanschaffen van dergelijk zilver, is dat er verschil is tussen ‘silverplated’, en ‘real’ zilver 925. Met andere woorden: een sieraad kan puur en volledig uit 925 zilver bestaan, of het kan zijn dat een sieraad dit enkel als toplaag heeft. Op ikbensieraden.nl staat het per artikel duidelijk omschreven in de details, zodat je je hierin niet vergist.
 

Waarom 925 zilver?

925 zilver behoudt zijn waarde. Je zou het kunnen zien als een investering. Het raakt ook nooit uit de mode, consumenten zullen altijd interesse blijven houden in zilver. Ikbensieraden.nl heeft onder meer kettingen, ringen en oorbellen van 925 zilver. Zowel klassieke modellen, als meer experimentele designs.
 

Zilver poetsen

Hoe hou je 925 zilver nu mooi? Heel simpel. Poets je sieraden af en toe met speciale zilverdoeken. Uiteraard verkrijgbaar via ikbensieraden.nl

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.