opc_loader

Accessoires dragen: alle do's and don'ts

Do's en don'ts voor het dragen van sieraden

We zijn gek op accessoires. Armbanden, kettingen, broches of een mooie ring maken je outfit helemaal af. Het liefst dragen we onze accessoires 7 dagen per week, 24 uur per dag. Maar vergis je niet, er zijn momenten waarop je je accessoires beter niet kunt dragen. Vanwege de veiligheid bijvoorbeeld, of omdat bepaalde sieraden nou eenmaal niet geschikt zijn voor het moment.

Het is dus slim om, voordat je jezelf volhangt met je favoriete accessoires, even stil te staan bij wat je precies uitzoekt om te dragen en of het überhaupt wel slim is om vandaag je sieraden te dragen.

Dit zijn alle do’s en don’ts als het gaat om het dragen van accessoires:

Don'ts

Accessoires dragen in de sauna

Vergeet voordat je lekker gaat ontspannen in de sauna niet je (metalen) sieraden af te doen. Niet alleen de sauna wordt namelijk heet, maar jouw ketting ook. Een gloeiendhete ketting of armband tegen je huid kan een fikse brandwond veroorzaken.

Accessoires dragen tijdens een sportwedstrijd

Misschien weet je het nog wel van de gymles van vroeger maar als je op het punt staat een belangrijke wedstrijd te spelen laat dan je sieraden (goed opgeborgen) achter in de kleedkamer zodat er in het vuur van de strijd niemand aan je ketting blijft hangen en je niet gewond raakt omdat je met je ring ergens achter blijft haken. Bij een damwedstrijd mag je natuurlijk je sieraden gewoon omhouden.

Bepaalde accessoires dragen bij een allergie

Sommige mensen reageren anders dan anderen op bepaalde metalen. Zij zijn allergisch. Dit gebeurt vaak bij sieraden die gemaakt zijn van bijvoorbeeld nikkel. Overigens zijn tegenwoordig de meeste sieraden nikkelvrij.

Ruwe accessoires met scherpe randen dragen op delicate kleding

Een flinke haal in je zijden blouse kun je voorkomen door geen sieraden te dragen met scherpe randjes als je zo’n blouse aan hebt. Ook kant is erg gevoelig voor sieraden met scherpe hoeken.

Veel accessoires dragen op intieme momenten

In bed met je geliefde draag je het liefste niks, dus eigenlijk ook geen sieraden. De sieraden kunnen een vrijpartij namelijk danig in de weg zitten.

Rinkelende accessoires dragen naar een begrafenis

Tijdens officiële gelegenheden waar je veel stil moet zijn, zoals een begrafenis is het niet aan te raden om grote rinkelende sieraden te dragen. Je wilt niet dat de hele kerk naar je kijkt omdat je al klingelend door je armbanden je tranen afveegt.

Ervan uitgaan dat je accessoires tegen water kunnen

Weet je niet zeker of dat ene sieraad wat je hebt gekregen van zilver is? Kies er dan voor om deze sieraden niet te dragen tijdens het zwemmen of onder douche. Sommige metalen kunnen namelijk niet goed tegen water.

Do’s

Je accessoires aanpassen op je kleding

Draag je delicate kleding zoals kant of zijde? Kies dan voor sieraden die de kleding niet kunnen beschadigen. Daarnaast is het de bedoeling dat je accessoires je outfit afmaken. Kies daarom altijd voor sieraden die bij je outfit passen. Niet alleen qua vorm maar ook qua kleur.

Je accessoires aandoen nadat je make-up hebt opgedaan

Als je gewend bent om foundation op te doen is het handig om dat eerst te doen alvorens je jouw sieraden aandoet. Je wilt natuurlijk niet dat jouw mooie ketting helemaal onder de make-up komt te zitten.

Je accessoires reinigen

Als je een accessoire vaak draagt kan er behoorlijk wat vuil aan komen te zitten. Het is daarom goed om eens in de zoveel tijd je sieraden goed te reinigen. Kijk wel uit dat je de juiste schoonmaakproducten gebruikt voor jouw sieraden en dat je ze na het reinigen goed droogt.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.