opc_loader

De strik geeft nét dan ene beetje extra

klassieke strik ontwerp voor fashion sieraden

Nu hoef je natuurlijk niet meteen met een strik van een halve kilo op je rug te gaan lopen zoals sommige modellen dat doen. Je kunt de modieuze strikken zelf op allerlei manieren toevoegen aan je outfit. De strik komt namelijk in allerlei soorten en maten. Wat je allemaal kunt doen met ‘de strik’ lees je hieronder.

Van het zwarte strikje in het haar van wijlen Karl Lagerfelt tot grote strikken op de jurken van Valentino. Strikken raken eigenlijk nooit uit de mode. Dit jaar is de strik niet van de catwalk af te slaan. We zien kleine subtiele strikjes in de kapsels, maar ook enorme stoffen strikken achterop couture jurken. Het is duidelijk, de strik is in!

Strik in je haar

Van kleine knipjes tot haarbanden met grote stoffen strikken. De strik in het haar kan op heel veel verschillende manieren gedragen worden. Sommige accessoires voor in je haar hebben er al een strik op zitten maar als je deze niet in je kast hebt liggen kun je met behulp van een sjaal heel makkelijk zelf zorgen voor een strik in je kapsel!

Sieraden met strik

Het strikje als figuur is in veel sieraden terug te vinden. Waarschijnlijk is de strik zo populair omdat het een sierlijke, speelse vorm is die op allerlei manieren terugkomt. Geen wonder dus dat er zoveel sieraden bestaan met een strik. Je hebt ringen met een strik maar ook kettingen en armbanden. De vorm van de strik is verschillend. Je hebt bijvoorbeeld een sierlijke strik met ronde vormen, maar ook een strik zoals we hem kennen van de vlinderdas is veel te vinden.

Strik om je nek

Natuurlijk ben je bekend met een strik om je nek in de vorm van een vlinderdas. Maar er zijn nog veel meer manieren om een strik om je nek te dragen. Met een lange sjaal kun je bijvoorbeeld zelf een grote strik om je nek creëren en heb je er al eens aan gedacht om datzelfde te doen maar nu eens met de strik in je nek? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ceinturen met een strik

Je kunt dus strikken in je haar dragen, om je nek en zelfs in je oren. Maar dat is nog niet alles wat je kan met een strik. Als je een strik als ceintuur draagt maak je niet alleen een mooi statement maar accentueer je ook nog eens je taille, twee vliegen in één klap dus!

Strik op je kleding

En dan is er natuurlijk nog de strik op je kleding. Je kunt zo’n strik zelf toevoegen met bijvoorbeeld een broche in de vorm van een strik op je schouder, maar ook een kledingstuk kopen met een strik in het patroon. Wil je echt helemaal los dan kijk je op de couture afdelingen, daar is de strik niet weg te slaan van de jurken.

Zelf een strik knopen

Bij een strik hoef je niet meteen aan een vlinderdas of een ‘veter-strik’ te denken qua vorm. Je kunt er je eigen draai aangeven. Maak bijvoorbeeld een strik met een lus voor om je nek. Een bandana in je haar kun je met een strik bovenop vastzetten. Wil je een strik om je middel dragen dan kun je kiezen om hem aan de voor-, zij- of achterkant van je jurk te dragen.

Meedoen met de laatste mode hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Met een mooie sjaal kun je al op heel veel manieren een strik aan je outfit toevoegen. En ook de sieraden met een strik zijn nooit weggegooid geld, want deze leuke vorm is eigenlijk nog nooit echt uit de mode geweest. En zal dat voorlopig ook niet zijn. Het is eigenlijk net als met een goed cadeau, de strik geeft nét dan ene beetje extra.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.