opc_loader
Filters
€ 4
€ 5
Voorraad

  Sieraden schoonmaak doekjes

  Sieraad 1 tot 2 (van de 2 sieraden). Resultaat:1
  Sieraad 1 tot 2 (van de 2 sieraden). Resultaat:1

  Zilveren sieraden als nieuw

  U hebt bij ikbensieraard.nl een mooi, zilveren sieraad gekocht. Uw zilveren sieraad glinstert aan uw hand, uw pols of uw hals en daar bent u trots op. Na verloop van tijd bemerkt u dat de glans van uw sieraad verdwijnt.

  Doffe sieraden

  U merkt dat uw zilveren sieraad dof en wat donkerder wordt. Ze verliest haar glans. De oorzaak is oxidatie. Oxidatie laat de glans van uw zilveren sieraad verdwijnen. U kunt het oxideren van zilver vergelijken met het roesten van bijvoorbeeld ijzer.

  Zwavel

  Zwavel is de grootste boosdoener van het zwarte laagje dat op uw zilveren sieraad verschijnt. Zwavel komt voor in bijvoorbeeld wol, parfums en eieren. Daarnaast kunnen ook de natuurlijke oliën van uw huid het zwarte laagje op uw zilveren sieraad veroorzaken. Gelukkig hoeft u uw sieraad niet weg te gooien als de glans ervan af is. Met het schoonmaakdoekje van ikbensieraden.nl lost u het probleem snel op.Er is nog een factor dat oxidatie veroorzaakt: het klimaat. De luchtvochtigheid in het klimaat bepaalt hoe snel je zilveren sieraden zwart kleuren.

  Sieraden schoonmaakdoekje

  U kunt uw sieraad schoonmaken met een schoonmaakdoekje van ikbensieraden.nl. Het doekje gebruikt u droog. Door met een draaiende beweging zachtjes over uw sieraad te wrijven, maakt u uw sieraad schoon totdat het zwarte laagje verdwenen is. Het zwarte laagje zit nu op uw doekje. Misschien krijgt u vieze handen van het poetsen met een schoonmaakdoekje. Uw handen wast u zo weer schoon met water en zeep. Na een poetsbeurt met het schoonmaakdoekje ziet uw sieraad er weer als nieuw uit.

  Voorkomen

  Zijn er mogelijkheden om dat doffe laagje op uw zilveren sieraad tegen te gaan, zodat het schoonmaakdoekje overbodig is? We zagen al dat zwavel een oorzaak van oxidatie is. Ongemerkt komt u in aanmerking met zwavel. Ook producten als elastiek en uien bevatten zwavel. Zwavel zit zelfs in de lucht. Het zwarte laagje op zilver wordt eveneens veroorzaakt door schoonmaakmiddelen, zoals chloor. Als u gaat zwemmen in een zwembad, kunt u beter uw sieraden af doen. We noemden al dat parfum invloed kan hebben op het oxidatieproces. Ook make-up en haarlak maken zilver zwart. Om doffe sieraden te voorkomen geven wij u de volgende tip. Breng eerst uw make-up en parfum aan. Breng uw kapsel in model met haarspray. Doe daarna pas uw zilveren sieraden om. Op deze manier voorkomt u contact tussen uw zilveren sieraden en zwavel. U kunt de oxidatie van zilver niet helemaal voorkomen, dus zorgt u ervoor dat u een schoonmaakdoekje van ikbensieraden.nl in huis hebt.