opc_loader

Geen verzending tijdens onze vakantie vanaf 20.11.2023 t/m 15.12.2023.

Populaire Schakels Soorten van Kettingen

Verschillende Soorten Populaire Schakels van Kettingen

Kies je ketting, kies je schakel

 

Een wegwijzer in het woud der verschillende schakelkettingen

De ene ketting is de andere niet. Als je kettingen goed bekijkt zie je dat deze op allerlei manieren ‘geschakeld’ kunnen zijn. Hieronder lees je welke verschillende schakelingen er zijn en hoe je ze kunt herkennen.

 

Anker

De naam ankerschakel komt van de ankers die we kennen uit de watersport. Deze ketting is te herkennen aan het om en om, liggend en staand gebruik van de schakels. Precies zoals de ketting waarmee een anker aan een schip vastgemaakt zit.

 

Gourmet

De schakels van de gourmette zijn cirkelvormig en plat. Het maakt de ketting sierlijk en stijlvol en prima geschikt om te dragen met een hanger. De gourmette is een van de meest verkochte kettingen bij juweliers.

 

Gevlochten

Een gevlochten ketting is, zoals de naam natuurlijk zegt, gevlochten. Dit maakt de ketting dikker dan bijvoorbeeld een gourmette of een anker ketting en deze ketting draag je dan ook vaak zonder hanger.

 

Griekse schakel

Een Griekse schakel wordt ook wel een fantasie schakel genoemd. Deze schakel is te herkennen aan de typische Griekse stijl. Dezelfde vorm als de schakel vind je bijvoorbeeld ook terug in Griekse architectuur. Deze ketting kan met en zonder hanger gedragen worden.

 

Figaro

De figaro schakel bestaat uit drie kleine schakeltjes gevolgd door een grote. Dan weer drie kleine, dan weer een grote et cetera. Alle schakels, zowel de grote als de kleine, zijn plat. 

 

Vossenstaart

De vossenstaartschakel lijkt op een echte vossenstaart. Een aaneensluiting van v-vormige schakels dicht op elkaar zorgen dat dit een compacte ketting is die soepel valt.

 

Koningsschakel

De koningsschakel is wat ingewikkelder dan eerder genoemde schakels. Een koningsschakel ketting bestaat uit twee kleine rondjes die elkaar niet aanraken met daartussen een rechte schakel. Je hebt deze schakel in zowel een ronde als een rechthoekige variant.

 

Valkenoog

De valkenoogschakel valt net als de Griekse schakel onder de fantasie schakels. De valkenoogschakel bestaat uit ovalen schakels die op zo’n manier in elkaar vallen dat er in het midden een ‘valkenoog’ lijkt te ontstaan. Deze schakels worden al dan niet afgewisseld met een dichte schakel ertussen.

 

Venetiaans

De Venetiaans geschakelde ketting is gemaakt van aaneengeschakelde vierkante blokjes. Deze ketting is goed te combineren met een hanger.

 

Omega

Bij een omega geschakelde ketting zitten de schakels zo dicht op elkaar dat er optisch geen ruimte tussen zit. Een omega ketting valt mooi op de huid en is tegelijk erg stevig.

 

Spang 

Een spangketting lijkt op een omegaketting en zit strak om de hals. De zogenoemde ‘choker’ stijl is helemaal terug van weggeweest dus met een spangketting ben je helemaal up to date.

 

Jasseron

De jasseronschakel lijkt op de ankerschakel maar waar de ankerschakels plat zijn, zijn de jasseronschakels rond gebleven.

 

Popcorn

Een popcornketting bestaat uit een heleboel zilveren of gouden kleine balletjes die uit de ketting ‘gepopt’ lijken te komen. Deze ketting is speels en chique tegelijk.

 

Box

De boxketting is gemaakt uit vierkante schakels die om en om aangeschakeld lijken op kleine doosjes of blokjes die aan elkaar vastzitten. Deze ketting is goed te combineren met een hanger.

 

Palmier

Een palmierketting doet denken aan de stam van een palmboom, vandaar de naam. De ovalen schakels liggen dicht op elkaar.

 

Singapore

De Singaporeketting bestaat uit in elkaar gedraaide schakels die zelf ook gedraaid of gevlochten zijn. Het is een sterke ketting die klassiek oogt. Een echte must have!

 

Nu je weet hoe de meester schakels heten kun je er specifiek naar zoeken in onze webshop of bij de juwelier, dan hoef je alleen nog maar na te denken of wel of geen hanger, de lengte van je ketting, goud of zilver. Pfoe! Er komt nogal wat bij kijken. Gelukkig vind je op deze site al een hoop informatie om je verder op weg te helpen. Succes met het vinden van de perfecte ketting!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.