opc_loader

Sieraden etiquette voor bruiloftsgasten

Simpele richtlijnen om rekening mee te houden voor bruiloft gasten bij uitzoeken van sieraden en accessoires voor een trouwerij.

Binnenkort heb je een bruiloft van vrienden. Superleuk en je hebt heel veel zin in het feest. Je weet dan ook al precies wat je aandoet. Geen wit natuurlijk, want inmiddels weten we allemaal wel dat een wit geklede gast op een bruiloft écht niet kan. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als een etiquette voor het dragen van sieraden als bruiloftsgast? Wie binnenkort een bruiloft bezoekt doet er goed aan zich even in die etiquette te verdiepen. De volgende tips helpen je geen flater te slaan op je volgende bruiloftsbezoek.

Wat kan er wel

Etiquette zijn de gewoonten die bepalen hoe je jezelf netjes en beleefd moet gedragen. In de etiquette staan een hoop dingen die je niét moet doen. Handig, maar wel een beetje negatief. Daarom vinden we het leuk om eens te beginnen met dingen die je wél kunt doen! Parels zijn daar een mooi voorbeeld van. Het zijn echt topaccessoires voor bruiloftsgasten. Parels kunnen namelijk altijd en zeker op een bruiloft. Ze ogen chique en klassiek en zorgen ervoor dat je een stijlvolle bruiloftsgast bent die er feestelijk uitziet maar niemand overschaduwd. Een goede keus dus!

Over het algemeen wordt aangenomen dat als het gaat om dragen van sieraden op een bruiloft ‘less is more’ geldt. Toch is dit niet helemaal het geval. Er kan namelijk veel wél als gast op een bruiloft. Mix je sieraden lekker door elkaar en draag die feestelijke oorbellen eens een keer. Je wilt het echtpaar niet overtroeven maar het is ook niet zo dat je eruit hoeft te zien alsof je boodschappen gaat doen op de markt, het is immers feest! Je mag dus best wel los gaan bij het uitkiezen van je sieraden zolang je het trouwende stel maar in je achterhoofd houdt. Als zij de aandacht blijven vangen (en niet jij) zit je altijd goed.

Wat kan je beter niet doen

Etiquette blijft etiquette en dus zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen. Want wie wil er nou scheve gezichten als je gezellig een bruiloft denkt te bezoeken? Verkeerde sieradenkeuze kan zomaar eens een equivalent zijn van het dragen van wit. Dit zijn de dikke no go’s:

Statement sieraden

Waar parels wél altijd kunnen, kunnen statement sieraden nooit op een bruiloft. Houdt er bij het uitzoeken van je sieraden rekening mee dat niet jij, maar het trouwende koppel alle aandacht verdient. Laat je pronkstuk dus maar even hangen en kies liever voor een subtieler exemplaar. 

Schitterende diamanten

Diamanten sieraden zijn ook geen goed idee om te dragen bij een bezoek aan een trouwerij. Diamanten staan garant voor een glamour look en een hoop aandacht. Wij vinden sieraden van diamant daarom ook echt prachtig, alleen niet zo geschikt voor een bruiloft. We zeiden het al eerder, het gaat om het trouwende stel, niet om jou. Diamanten draag je gewoon op alle dagen dat je geen bruiloft hoeft te bezoeken.

Kerstboomstijl

Het lijkt een inkoppertje maar het gebeurt nog vaak genoeg: mensen die zo’n zin hebben in het feestje dat ze letterlijk alle denkbare accessoires uit de kast trekken en er uiteindelijk uitzien als een blinkende kerstboom. Niet doen dit! Ook al is die ene ring nog zo mooi en wil je echt niet de deur uit zonder die feestelijke armband. Soms is het gewoon iets teveel van het goede. Kies voor één of twee mooie sieraden om te dragen en laat de rest lekker thuis.

Kijk naar jezelf

Bij het uitzoeken van je sieraden moet je niet alleen rekening houden met het trouwende stel maar is het ook belangrijk even naar jezelf te kijken. Want wat heb je aan? Een jurk met een hoge hals vraagt niet per se om een ketting. Draag dan liever lange oorbellen. Heb je een jurk aan met een hele drukke print, zorg dan voor rustige accessoires. Andersom kun je bij een heel simpele jurk iets uitbundigere sieraden kiezen en ook bij een strapless jurk kun je een wat grotere ketting uitzoeken. Kies in het laatste geval dan wel voor wat kleinere oorbellen en armbanden erbij. Haaraccessoires dien je op eenzelfde wijze af te stemmen op de jurk.

Poetsen

Niet echt een etiquetteregel maar wel goed om te doen: het schoonmaken van je sieraden. Al zijn je sieraden nog zo mooi, als er een doffe laag overheen zit zie je er smoezelig uit. Dus neem even de tijd om je sieraden mooi op te poetsen zodat ze je outfit stralend kunnen omlijsten.

Een bruiloft is een groot feest voor het bruidspaar én voor de gasten. Het is voor het paar ook leuk om te zien dat jij het naar je zin hebt. Het dragen van de juiste sieraden zorgt niet alleen voor een mooi plaatje maar zorgt er ook voor dat jij je lekker in je vel voelt. Dat zorgt voor een goede sfeer en een onvergetelijke dag voor het bruidspaar.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.