opc_loader

Vergulde ketting afrikaanse mauritius landkaart met steentjes

Artikelnr: GPK0021

Vergulde ketting met Mauritius landkaart en kristallen

Contouren van een land of kaart zijn soms zeer symbolisch en hebben voor sommige mensen een bijzondere betekenis. Heb jij dit bijvoorbeeld met het Afrikaanse eiland Mauritius? Misschien ben je hier ooit op vakantie geweest en wil je hier graag aan herinnerd worden of heb je familie op dit eiland of een andere link met dit prachtige land? Dan is deze schitterende vergulde ketting van ikbensieraden.nl een absolute aanrader voor jou. Deze prachtige ketting met kristallen zal de band die jij met dit land hebt benadrukken en je zal hier altijd aan herinnerd worden tijdens het dragen van dit mooie sieraad.

Mauritius heeft een Nederlandse geschiedenis

Het is algemeen bekend dat de Nederlanders vroeger de hele wereld rond zijn geweest en er nog steeds zeer veel terug te zien is van de koloniale aanwezigheid van de Nederlanders van soms wel honderden jaren geleden. Sommige landen zoals Nederlands-Indië en Zuid-Afrika zijn bij iedereen bekend als voormalige koloniën, maar Mauritius is voor velen minder bekend. Dit, tegenwoordig Franstalig onafhankelijke eiland stond tussen 1638 tot 1658 en tussen 1664 tot 1710 onder Nederlands bewind. Helaas zijn de herinneringen hieraan niet altijd even goed. Ondanks dat de Nederlanders er destijds niet in slaagden om een succesvolle handel op te zetten op dit eiland in de Indische Oceaan worden de Nederlanders vaak in verband gebracht met het uitsterven van de Dodo en de Zeeschildpad op dit eiland. De reden hiervoor is, dat beide dieren zijn uitgestorven door de jacht ten tijde van de Nederlandse bewindvoering. Mauritius verleend ook haar naam aan deze periode en is afgeleid van Prins Maurits. Deze naam kreeg het eiland overigens al voordat de oprichting van de VOC überhaupt plaatsgevonden had in 1598.

Stijlvol sieraad met link naar historierijk Mauritius

Naast de prachtige uitstraling zijn er tal van redenen om dit schitterende sieraad te dragen. Veel locals en mensen met roots of familiebanden met of op Mauritius dragen vaak dit type sieraad met de contouren van de landkaart. Deze mooie ketting is goudkleurig en het land zelf is gevuld met lichte kristallen. De goudkleurige contour en de witte vulling met de glinsterende kristallen geeft een erg mooi effect. Deze ketting is erg bijzonder en zeer stijlvol. De hanger is bovendien ook makkelijk in lengte verstelbaar, zodat er voor iedereen de juiste maat aanwezig is.
 

18,95

Uitverkocht

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.  

Voorraad
Voorraad:
  0  stuk(s) op voorraad

Materiaal: Vergulde Bijou legering en Steentjes

Gewicht: 12g

Hanger Maat: 3cm

Ketting Lengte: 49cm+5cm

Vergulde ketting afrikaanse mauritius landkaart met steentjes heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Vergulde ketting afrikaanse mauritius landkaart met steentjes


Aanbevolen Sieraden: