opc_loader
Sieraden aanbieding

Oorbellen ringen goudkleurige hoepels vintage patroon

Artikelnr: OB0005

Vintage goudkleurige hoepel oorbellen online kopen

Dit zijn prachtig versierde oorbellen in de vorm van hangende cirkels. Deze stijl oorbellen wordt ook creolen genoemd. De sluiting is middels de haak bovenin, daardoor blijven de oorhangers uitstekend op hun plek. Dit zijn vergulde oorsieraden.

De oorbellen zijn prachtig versierd met verfijnd, goudkleurige metaalwerk. Deze stijl van metaalbewerking wordt filigrain, filigree of filigraan genoemd. Met zilver kleur draad of goud kleur draad worden verfijnde krullen en versieringen gemaakt die in een elegant patroon aan elkaar worden gesoldeerd. Het is een speciale techniek voor gevorderde goudsmeden. Ook kleine kraaltjes kunnen hierin worden verwerkt. Het metaal worden gewalst, gedraaid en tot patroon gebogen. De uitdaging is om het draad gelijkmatig te wikkelen en zo te vormen dat beide oorbellen hetzelfde van patroon en grootte zijn.

Deze filigraan oorhangers zijn perfect voor een avondje uit of sjieke gelegenheid. Mooie elegante oorbellen die zeker prachtig zullen staan bij een feestelijke jurk zoals een little black dress. Omdat het metaal zo open gewerkt is, zijn de oorbellen ook niet zwaar om te dragen.

26,85

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.  

Voorraad
Voorraad:
  2  stuk(s) op voorraad

Deze manier van metaalbewerking is al heel oud, filigraan sieraden zijn zelfs gevonden bij opgravingen van de Etrusken en oude Grieken. Ook oude Egyptische metalen objecten waren vaak met filigrain bewerkt. Het is dan ook logisch dat Turkse sieraden met filigrain decoraties worden verfraaid.

In veel landen wordt de filigree-techniek toegepast. In Nederland is deze zogenaamde draad- en greinkunst ook in zwang sinds de Middeleeuwen. Denk maar aan de antieke oorhangers zoals de Zeeuwse knoop. Deze zilveren oorbellen zijn in verfijnd metaalwerk tot een soort knoop of bloem gecreëerd. In dezelfde stijl worden ook prachtige gespen voor antieke klederdracht gemaakt, of bijvoorbeeld een slot voor een ketting met bloedkoralen. Deze sieraden zijn vooral gemaakt om uit te stralen dat men het breed kan laten hangen. Letterlijk in dit geval.

Oorbellen ringen goudkleurige hoepels vintage patroon heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Oorbellen ringen goudkleurige hoepels vintage patroon


Aanbevolen Sieraden: