opc_loader

Synthetische opaal oorbellen blauw vuur silver plated hoepel

Artikelnr: OB0258

Opaal oorbellen blauw vuur zilverkleurige hoepel

Binnenkort een belangrijke afspraak, date of sollicitatie? Of ben je gewoon op zoek naar een stijlvol sieraad? Met deze set oorbellen die zijn ingezet met blauw vlammend opaal weet je zeker dat je succesvol zult zijn!

De klassieke ringvorm is afgewerkt met een zilverkleurig laagje dat een subtiele glans geeft en een goede combinatie vormt met het blauwe vlammende opaal. Deze oorbellen zijn ontworpen door het creatieve merk Butair en hebben een doorsnede van zestien millimeter. De dikte van zeven millimeter zorgt ervoor dat het sieraad goed zichtbaar is zonder dat het te groot oogt. Met een gewicht van 4 gram per oorbel is het erg solide maar doet het geen afbreuk aan het draagcomfort. Ook de steker is dusdanig ontworpen dat het comfortabel is om de oorbellen te dragen en dankzij de stevige klem kun je het sieraad eenvoudig en stevig sluiten.

Hoe wordt synthetisch opaal gemaakt?

Opaal komt voor in de natuur en is een uiterst kostbare edelsteen. Het unieke van opaal is onder meer de grote variatie aan kleuren waarin het te vinden is. Uiteraard is het niet mogelijk om voor deze prijs een echte opaal in het sieraad te verwerken maar met synthetisch opaal is er een uitstekend alternatief beschikbaar. Maar hoe maken we nu eigenlijk synthetisch opaal? Opaal maken in een laboratorium is een complex proces dat doorgaans in de volgende drie stappen plaatsvindt:

Er moeten bolletjes (zogenaamde SiO₂ bolletjes) gevormd worden waarbij het belangrijk is dat deze dezelfde grote hebben.

Deze bolletjes moeten neerslaan in de dichtst mogelijke stapeling van bolletjes. Dit is op zich een vrij eenvoudig proces maar het kan wel jaren duren voordat dit volledig voltooid is. Dankzij deze willekeurige formatie van bolletjes krijgt iedere opaal steen zijn unieke kleuren en “vlammen”.

Het resultaat wat nu is ontstaan is erg broos en kwetsbaar, nu is het dus zaak om hier een sterke steen van te maken. Dit gaat doorgaans middels verhitting en samenpersen en is een erg moeilijk proces.

22,95

Uitverkocht

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.  

Voorraad
Voorraad:
  0  stuk(s) op voorraad

Gewicht: 4g

Maat: 7mmx16mm

Synthetische opaal oorbellen blauw vuur silver plated hoepel heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Synthetische opaal oorbellen blauw vuur silver plated hoepel


Aanbevolen Sieraden: