opc_loader
Sieraden aanbieding

 

Steeds meer mannen raken overtuigd van de toegevoegde waarde van sieraden in een outfit. Of het nu gaat om verfijnde horloges of juist stoere armbanden, een goed gekozen sieraad versterkt iemands persoonlijke stijl. Mocht je op zoek zijn naar een sieraad voor je vriend of echtgenoot, dan is het belangrijk een exemplaar te vinden dat zowel betekenisvol als stijlvol is. In dit artikel geven we je zeven praktische tips die je in het achterhoofd kunt houden tijdens het shoppen:

 

zeven praktische tips om stijlvolle mannen sieraden uit te kiezen

 

1. Overweeg zijn persoonlijke smaak

De belangrijkste stap is om goed na te denken over de stijl van je vent. Is hij iemand die graag strak in het pak naar kantoor gaat, bijvoorbeeld in een State of Art overhemd, of juist iemand die het zo relaxed mogelijk wil houden? Houdt hij van minimalistische en ingetogen looks, of is hij juist uitgesproken en avontuurlijk? Door hiermee rekening te houden zul je een sieraad binden dat bij zijn persoonlijkheid past.

 

2. Kies voor kwaliteit

Een mannen sieraad moet tegen een stootje kunnen. Let dus goed op waar het sieraad van is gemaakt. De verstandigste keuze zijn duurzame materialen zoals roestvrij staal, zilver of leer. Deze zijn namelijk bestand tegen dagelijks gebruik. Tenzij hij het sieraad alleen tijdens speciale gelegenheden zal dragen is het niet te adviseren om een sieraad te geven van goedkope legeringen. Goedkoop is in dit geval duurkoop.

 

3. Denk na over de betekenis

Mannen zijn gevoelig voor cadeaus met een diepere betekenis. Hierbij kun je denken aan symbolen die een belangrijke rol spelen in zijn leven, zoals initialen, een religieus symbool of een herdenkingsstuk. Door dit soort sieraad te geven laat je aan hem zien dat je met zorg en aandacht een geschenk hebt gekozen. Het zal ook een voorwerp zijn waar je metgezel naar zal blijven kijken met fijne herinneringen.

 

4. Neem minimalisme serieus

Minimalistische sieraden zijn tegenwoordig populair en dat is niet vreemd. Vanwege het eenvoudige ontwerp is het een subtiele, maar verfijnde toevoeging aan ieder soort outfit. Vooral als het gaat om zakelijke sieraden. Hierbij kun je denken aan een eenvoudige zilveren ketting, een stijlvolle leren armband of een klassiek horloge. Doordat deze stukken tijdloos zijn kan hij ze dragen bij uiteenlopende gelegenheden. Verder hoef hij niet bang te zijn dat het sieraad snel uit de mode raakt. 

 

5. Geef statement stukken voor een gedurfde look

Als je man het niet erg vindt om in de schijnwerpers te staan of een extravagante stijl heeft, dan kun je een gedurfd sieraad overwegen. Dit zijn bijvoorbeeld brede armbanden met unieke details of een ring met een opvallende edelsteen. Daarnaast heb je kettingen met hangers in een ongewone vorm. Dit soort statement stukken voegen karakter of een rauw randje toe aan een outfit.

 

6. Pas op met de maatvoering

Bij het uitzoeken van een sieraad mag de maatvoering niet vergeten worden. Vooral armbanden en kettingen moeten passen bij de lichaamsbouw van de man. Te kleine of te grote sieraden zijn afleidend in de uitstraling van de outfit. Mocht je twijfelen over de juiste maat, dan kun je alsnog kiezen voor verstelbare sieraden of bezoek een juwelier voor advies op maat.

 

7. Experimenteer met combinaties

Moedig je vent aan om verschillende sieraden te combineren voor een unieke look. Zo kun je een horloge prima dragen met een armband en ketting in dezelfde stijl. Hierbij moet je vooral kijken naar kleur, materiaal en of ze bij elkaar passen als het gaat om maatvoering. Dit zorgt ervoor dat de sieraden een harmonieus geheel vormen. Zo verbeter je niet alleen de stijl van je metgezel, maar je geeft het ook zelfvertrouwen in elke gelegenheid.