opc_loader
Sieraden aanbieding

Zegelring Informatie

In Nederland is een zegelring met familiewapens of monogrammen nog steeds erg populair. Wij vertellen u daarom ook graag meer over de zegelring. Vandaar dat wij u graag meer informatie over de zegelring geven. 

 

De vorm van de zegelring 

Deze ringen zijn vaak van goud en hebben unieke familiewapens die al generaties lang worden doorgegeven. De ovale vorm is nog steeds de meest populaire vorm voor zegelringen en kan in verschillende maten en goudgehaltes geleverd worden, zoals 14 karaat en 18 karaat goud in geel, rose en wit. Platina is de laatste jaren ook weer populairder geworden vanwege de gunstige platina koers op de markten. De lagensteen die in zegelringen wordt gebruikt, wordt vaak aangeduid met 5 verschillende kleurgradaties, waarbij nummer 5 de donkerste kleur heeF en nummer 1 de lichtste kleur. Elke lagensteen is echter uniek en er zijn vele met dezelfde tinten, maar elke steen blijft toch een unieke eigen kleur hebben. 

 

De meest populaire maat 

Voor een ovale zegelring is 16 x 13 mm en biedt voldoende ruimte om het hele familiewapen met alle heraldische symbolen te graveren. Andere populaire maten zijn de steenmaten 20 x 15 mm, 18 x 15 mm en 17 x 14 mm, die allemaal passen in de traditie van de zegelring. De steenmaat 17 x 14 mm is het meest voorkomend voor heren als men niet voor een ovale vorm kiest en wordt vaak met een Onyx edelsteen gezet. Als de drager geen lagensteen wenst, kan er altijd nog gekozen worden voor een signetring zonder steen in de ovaalmaat 16 x 13 mm. Deze ringen zijn ook geschikt voor het graveren van een volledig wapen volgens de heraldische traditie.