opc_loader

Creatieve hobby’s raken steeds populairder: Diamond Painting
Vrijwel ieder mens heeft wel een hobby. Van sporten tot het bespelen van een muziekinstrument, een verzameling of lekker met je handen bezig zijn. Een hobby biedt vertier en ontspanning tegelijkertijd. Een type hobby dat de laatste jaren steeds meer in populariteit begint toe te nemen zijn de creatieve hobby’s hierbij valt onder andere te denken aan zaken als, naaien, breien en ook het schilderen.

Een creatieve variant van schilderen die erg in opkomst is, is het zogeheten diamond painting. Hoe werkt diamond painting? Diamond painting is een vorm van schilderen en borduren tegelijkertijd. Het bestaat uit het plaatsen van kleine steentjes in een bepaald patroon op zelfklevend canvas, zodat het eindresultaat een schilderij of mozaïek van kleine steentjes is. Diamond painting wint zoveel aan populariteit, omdat het erg leuk is om te doen en daarnaast ook veel andere extra voordelen geeft op het gebied van stress verlichting en ontspanning.

Diamond painting is voor iedereen
In principe is diamond painting voor iedereen geschikt en niet moeilijk om te leren. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het juiste materiaal in huis hebt om tot het beste resultaat te komen en zo optimaal mogelijk van je hobby te kunnen genieten. Er zijn diverse webshops en zogenaamde crea winkels in verschillende steden waar je terecht kan voor al je benodigdheden op het gebied van diamond painting. Met betrekking tot deze benodigdheden is een onderscheid te maken tussen essentiële benodigdheden en ondersteunende benodigdheden.

Essentiele benodigdheden voor diamond painting
Onder de essentiële benodigdheden voor diamond painting vallen alle hulpmiddelen die je minimaal nodig hebt om te kunnen diamond painten. Om te beginnen heb je een diamond painting pen nodig, waarmee je alle kleine steentjes kan vastpakken. Daarnaast heb je uiteraard de diamond painting steentjes nodig en ook de wax waarmee de steentjes aan de pen blijven zitten. Uiteraard heb je tot slot ook nog een canvas doek met een kleeflaag nodig waarop je de uiteindelijke diamond painting gaat maken. Al deze onderdelen zijn de basis voor deze hobby en indien je niet al deze onderdelen hebt is het niet mogelijk om te diamond painten.

Ondersteunende benodigdheden voor diamond painting
Naast de essentiële benodigdheden voor het diamond painten zijn er ook diverse attributen die op het eerste gezicht misschien minder cruciaal lijken, maar al vrij snel erg gewild zijn onder alle hobbyisten en creatievelingen die deze hobby bedrijven. Zo is het bijvoorbeeld erg handig om diverse opbergdoosjes te hebben, zodat je een collectie van verschillend gekleurde steentjes kan bijhouden zonder dat dit in een puinhoop eindigt.

Een ander zeer handig hulpmiddel, is een zogenaamde daglichtlamp. Dit type lamp zorgt ervoor dat je ook in de avonden en wanneer het begint te schemeren je hobby nog kan uitvoeren. Diamond painting werkt met kleine steentjes en zeer veel verschillende kleuren gedegen licht is dan ook belangrijk om alle kleuren goed van elkaar te kunnen onderscheiden.