opc_loader

Sieraden zijn tijdloos en worden al duizenden jaren gedragen

Al duizenden jaren geleden werden sieraden gedragen. Van de Romeinen, de Grieken en ook in het oude Egypte zijn er tal van bewijzen en voorbeelden waar sieraden gedragen werden. Sieraden zijn dan ook tot op zekere hoogte tijdloos wanneer je kijkt naar de populariteit over zo’n lange periode.

 

Er zijn echter wel verschillende veranderingen waar te nemen in de ontwikkeling van sieraden. In de oudheid hadden veel sieraden namelijk vaak een religieuze betekenis en werd het ook gedragen als teken van welvaart en statussymbool. Terwijl sieraden tegenwoordig veel toegankelijker zijn en ook meerdere functies vervullen.

 

Hedendaagse sieraden zijn er voor mannen en vrouwen

Tegenwoordig zijn sieraden voor vrijwel iedereen toegankelijk en is er een ontelbaar aantal keuzes te vinden van kettingen, ringen, oorbellen, broches en armbanden. In elke prijscategorie en in verschillende stijlen en gemaakt van diverse materialen is er voor iedereen wel een geschikt sieraad te vinden. Er heeft een lange tijd een enigszins conservatief beeld bestaan waarin enkel dames sieraden dragen. Gelukkig is dit langzaamaan veranderd en zijn er nu ook zeer veel heren die met trots diverse sieraden dragen. Dit heeft ook bijgedragen aan de opkomst van unisex sieraden of gender neutrale sieraden.

 

Een assieraad helpt een overledene in gedachten bij je te houden

Er zijn diverse sieraden met een sterke symbolische waarde om een bijvoorbeeld een overleden persoon of dier te eren. Een soort sieraad dat door steeds meer mensen gewaardeerd wordt, is een assieraad. Een assieraad is een sieraad, waarbij je de herinnering aan een overleden persoon of dier bij je kan dragen in de vorm van een sieraad waarin het as van de overledene is verwerkt.

 

De meest voorkomende vorm van een gedenksieraad, is een ketting of ook wel ashanger genoemd. Deze ketting kan in verschillende vormen zijn, maar heeft vaak de vorm van een hart, bladeren of een bloem. Er wordt vaak voor deze designs gekozen, omdat deze vormen een sterke symbolische betekenis hebben en erg geliefd zijn.

 

Een gedenksieraad kan ondersteuning bieden in het rouwproces en mentale steun geven bij belangrijke momenten

Het leven is eindig en we komen helaas allemaal in ons leven in aanraking met mensen die overlijden. Een rouwproces is een moeilijk en lang proces en blijft soms tot in eeuwigheid bestaan. Om kracht te geven bij de verwerking en de geest van de overledene als inspiratiebron en mentale steun altijd bij je te dragen, is een assieraad een prachtige uitkomst die veel steun kan bieden en kan helpen bij de rouwverwerking. Een assieraad kan daarnaast ook een functie als talisman vervullen en steun en support geven bij bijvoorbeeld belangrijke evenementen. Er zijn altijd momenten in het leven die extra bijzonder zijn, zoals bijvoorbeeld een eindexamen of promotie of een sportieve prestatie. Met een assieraad kunnen sommige mensen extra kracht halen uit het sieraad, omdat de overledene hierdoor toch nog in gedachte en op een symbolische manier aanwezig is en steun biedt.

 

Assieraden worden steeds meer gedragen en zijn beschikbaar in uiteenlopende designs

Assieraden worden steeds meer gedragen in tal van verschillende vormen. Je kan een assieraad als ketting, maar ook als oorbel of armband dragen. In een assieraad zit slechts een kleine hoeveelheid as van de overledene omdat de nadruk op de symbolische waarde ligt. Om het sieraad sterk te houden wordt er geen gebruik gemaakt van holle ruimtes, maar wordt de as bewaard in een klein tunneltje met schroefdraad.

 

Er gaat ongeveer de hoeveelheid van een halve theelepel as in een ashangertje, waardoor er ook meer designs mogelijk te maken zijn. Er zijn diverse soorten designs te vinden die niet alleen in vormgeving van elkaar verschillen, maar ook in het materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor goud, RVS of zilveren assieraden. Ook qua afwerking zijn er verschillende varianten te bedenken, bijvoorbeeld een ketting in de vorm van een blad of een hart met een klein diamantje er op.

 

Een asbeeldje is een originele en steeds vaker voorkomende manier voor het bewaren van as van een dierbare

Wanneer je niet echt een sieradenpersoon bent of er niet in slaagt om een geschikt design te vinden passend bij jou en bij diegene die jij bij je wil dragen dan is een beeldje met daarin het as verwerkt ook een mooi alternatief. Alhoewel je een beeldje niet altijd bij je draagt, is dit wel een mooie manier en kun je ook kiezen voor een groter object in een vorm die passend is bij de persoon of het dier die jij wil eren en in gedachten wil houden.

 

Met een beeldje heb je vaak iets meer keuze en kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dier of een vorm die het ideale symbool vormt voor jouw naaste of geliefde symboliseert.