opc_loader
Sieraden aanbieding

 

De mooiste tuin maken van de zomer van 2022 doe je zo

De zomer gaat er weer aankomen na een aantal smerige winter- en herfstmaanden. Wie  verlangt er nou niet naar heerlijk buiten zijn in de zon? Je hebt geluk als je een paar weken zon hebt voordat het weer gaat regenen, dus zet je schrap en vink alle punten van je zomerse bucketlist af. In de zomertijd van het jaar zullen vrienden je spontaan uitnodigen voor een barbecue, of misschien ga je wel met bijna iedereen in je buurt naar het dichtstbijzijnde strand. Het is niet erg als het water nog ijskoud is, dan ga je gewoon op het zand zitten om je winterhuid een kleurtje te geven. Maar naast al deze leuke dingen die je kunt doen, zijn de tuinen wel het leukst aan de zomer. De zomer is de beste tijd om bloemen in volle bloei te zien, barstend van kleur en leven. Maar de mooiste tuin creëren is nogal een opgave. In deze blog krijg je daar een aantal tips voor. 

 

Structuur aanbrengen

Begin bij het plannen van een tuin met groenblijvers (planten die simpelweg het hele jaar mooi blijven), deze vormen de ruggengraat van je tuin en zorgen het hele jaar door voor structuur. Het herhalen van dezelfde plant, zoals buxusbollen of taxus zuilen, vormt een mooi kader waarin de meer opvallende planten hun gang kunnen gaan. Voeg dus ook vooral die opvallende planten toe. Een sterk element zorgt voor extra impact en trekt de aandacht weg van minder perfecte delen van je tuin. Een dramatisch beplante bak werkt goed, vooral in een kleine tuin. Hoe groter de bak, hoe minder vaak je hem water hoeft te geven. Als alternatief kun je proberen je bakken te groeperen, waarbij je altijd in gedachten moet houden dat minder meer is. Als ze verschillende afmetingen hebben of als je verschillende planten gebruikt, zorg er dan voor dat ze allemaal van hetzelfde materiaal zijn gemaakt. 

 

Rust

Ook is het belangrijk om rust te creëren. Dit kun je enorm simpel doen. Een tuinset bestellen of een tuinbank kopen om lekker op te chillen. Zet er een vuurkorf of een buitenhaard naast en je kunt op de zwoele zomeravonden met al je vrienden een heerlijk drankje doen en marshmallows roosteren. Span eventueel een doek boven de lounge zodat je ook voor schaduw kunt kiezen op de hete dagen. Kleedt het gezellig aan met kussens en lichtjes en je tuin is helemaal klaar voor de zomer.