opc_loader

Broche luxe dubbele ginkgo blaadjes met zirkonia

Artikelnr: BG0042

Broche luxe dubbele ginkgo blaadjes met zirkonia

Deze kleurrijke broche van Vivienne Stone is prachtig afgewerkt en ontworpen in de vorm van twee bloeiende Ginkgo blaadjes. De steeltjes van de blaadjes zijn goudkleurig afgewerkt en lopen sierlijk gebogen richting de bloeiende blaadjes. Het midden van de bloem is groenkleurig en deze kleur loopt subtiel over naar het wit van de bloemen zelf. De randen van blaadjes zijn rijkelijk ingezet met kleine zirkonia’s waardoor de broche prachtig zal glinsteren wanneer deze aan het zonlicht wordt blootgesteld. Op één van de twee steeltjes is een sublieme en extra grote zirkonia ingezet. Deze is kraakhelder en zodanig geslepen dat deze vele schakeringen bevat. Hierdoor ontstaan er talloze kleuren wanneer er licht op de zirkonia valt.

De Ginkgo boom, een levend fossiel

De naam “Ginkgo” is een verbastering van het Japanse woord “Ginkyo” dat letterlijk vertaald “zilveren abrikoos” betekent. De Ginkgo is een type boom dat al miljoenen jaren bestaat maar op dit moment zo goed als uitgestorven is, om deze reden wordt het ook wel een levend fossiel genoemd. Het enige type Ginkgo boom dat nog bestaat, is te vinden in Japan. De Japanse Ginkgo is een notenboom en heeft in zijn bloeiperiode de prachtige bloemen die de inspiratie vormden voor dit geweldige en unieke sieraad.

De zirkonia

Een prominent deel van deze broche is de grote zirkonia die erop is ingezet. Een zirkonia is een zogenaamde synthetische diamant die zonder microscoop bijna niet van echt te onderscheiden is. Een diamant ter grootte van de zirkonia die op deze broche is ingezet zou normaal gesproken vrijwel onbetaalbaar zijn. De zirkonia wordt verkregen door de extreem grote druk die in de diepere aardlagen plaatsvind machinaal na te bootsen. Hierdoor kunnen de stenen in relatief korte tijd worden gewonnen vergeleken met de miljoenen jaren die moeder natuur er over doet. Bovendien is het eenvoudiger om de stenen kraakhelder te maken waardoor het licht in vele kleuren kan worden verdeeld mits deze goed geslepen zijn.

22,35

Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, zelfde dag verzonden.  

Voorraad
Voorraad:
  3  stuk(s) op voorraad
Broche luxe dubbele ginkgo blaadjes met zirkonia heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Broche luxe dubbele ginkgo blaadjes met zirkonia


Aanbevolen Sieraden:

Laatst bekeken sieraden