opc_loader

Hoe je sieraden jou helpen te stralen op je bruiloft

Inspiratie Bijzondere Bruidssieraden Accessoires voor de Grote Dag

Je trouwt binnenkort je grote liefde. Als je je ogen sluit zie je jezelf al richting het altaar lopen in de prachtige jurk of andere trouwkleding die je met de grootst mogelijk zorg hebt uitgezocht. Hou je ogen nog iets langer dicht en kijk eens naar jezelf op de mooiste dag van je leven. De jurk is een eyecatcher, maar wat draag je nog meer? Een ketting? Oorbellen misschien? Het kiezen van de juiste juwelen bij je trouwkleding is belangrijk. De beste accessoires doen eer aan je trouwkleding en overschaduwen het plaatje niet. Hoe je dat precies bepaalt? We helpen je een handje.

Bruidssieraden: less is more

De eerste tip is een makkelijke: less is more. Het gaat vandaag om jou en je partner. Jullie zijn degenen die moeten stralen en je wilt zeker niet dat alle ogen gericht zijn op blingbling om je nek, in je oren en om je armen. Vandaag niet, en later als je de trouwfoto’s terugkijkt ook niet. Dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen sieraden mag dragen.

Kijk naar kleur

Er zijn bepaalde eigenschappen van sieraden waar je rekening mee kunt houden om te zorgen dat je goed voor de dag komt. De kleur van het materiaal van je sieraad is er één van. Wist je bijvoorbeeld dat bepaalde metalen beter werken bij een bepaalde kleur? Kijk dus welke kleur je trouwkleding heeft en stem daarop je sieraden af. Draag je ivoorkleur, dan is goud een goede keuze. Het goud zorgt er namelijk voor dat het ‘romige’ van de kleur ivoor naar voren komt. Is je kleding hagelwit dan is zilver beter om te dragen maar kun je ook kiezen voor platinum. Goud bij een spierwitte jurk kan ontzettend gaan vloeken. Misschien zitten er al pailletten of andere versieringen in je kleding verwerkt, kijk dan of je sieraden kunt vinden in dezelfde teint.

Pas je bruid ketting keuze aan op je halslijn

Bij trouwsieraden denk je misschien naast je trouwring meteen aan een ketting. Vaak is een ketting een goed idee, soms ook helemaal niet. Om te beoordelen of en welk halssieraad je aan moet schaffen voor de bruiloft is het handig om te kijken naar de halslijn van de kleding.

Hoge halslijn of one shoulder

Draag je kleding met een hoge halslijn of een one shoulder dress laat de ketting dan maar zitten. Kies in dit geval liever voor mooie oorbellen en/of een armband.

V-hals

Een ketting die goed bij een v-hals past is de druppelvorm. Deze volgt als het ware de lijn van de jurk en zorgt ervoor dat je nek iets langer lijkt. Ook een choker past goed bij de v-hals.

Strapless of ‘Carmen’

Ga ook hier voor een ketting die de vorm van de jurk volgt.

Rugdecolleté

Heb je een kledingstuk uitgezocht die de nadruk legt op de blote rug dan is een omgekeerde ketting wellicht wat voor jou. Zo leg je er net even wat extra nadruk op.

Illusie hals

De trouwkleding met een illusie hals zijn een beetje tricky. Of je hier wel of geen ketting bij moet dragen hangt een beetje af van de bovenkant van de jurk. Is deze bewerkt, dan beter geen ketting. Is de hals ‘leeg’ dan zou een lange ketting kunnen werken.

Klassiek of modern

Heb je gekozen voor een klassieke kledingstijl, met bijvoorbeeld een Carmen decolleté dan is dit je moment om te pronken met de klassiekers, parels bijvoorbeeld. Van oudsher een symbool van zuiverheid en maagdelijkheid en dus perfect om te dragen op je trouwdag. Je kunt ze eventueel zelfs matchen met de klassieke diamanten. Je ziet dat er voor verschillende halslijnen verschillende oplossingen zijn op sieraadvlak. Maar kettingen zijn natuurlijk niet het enige sieraad waaraan je kunt denken. Om nog even terug te komen op de klassieke Carmen halslijn, een ouderwetse tiara sluit daar erg goed op aan, net als lange druppelvormige oorbellen. Maar onthoud ook hier weer, less is more.

Bruids Oorbellen en armbanden

De lange druppel oorbellen passen dus goed bij de klassieke neklijnen. Nog langere oorbellen, ook wel chandelier oorbellen genoemd, staan goed bij een halternek. Een klein armbandje kan wat ons betreft eigenlijk altijd wel. Wil je echt een statement maken kies dan voor een grote armband als blikvanger, of meerdere armbanden aan een arm. Helemaal goed als je hebt gekozen voor een asymmetrische jurk.

Blijf bij jezelf

Bij het uitkiezen van de juiste accessoires is het heel belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft. Dit klinkt misschien wat zweverig maar als jij je comfortabel voelt dan straal je dat ook uit. Draag je dus normaal geen zware hangers in je oren, doe dat dan nu ook niet. Draag niet teveel verschillende sieraden maar houdt het rustig. Geef liever wat meer geld uit aan één of twee sieraden waar je nog wat langer plezier aan beleeft, ook na de trouwdag. En vergeet niet dat er maar twee dingen moeten stralen op de grote dag… Jij en je partner. Veel geluk!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.