opc_loader

De leukste ideeën voor moederdag

moederdag-kado

Moederdag


Het is altijd weer een uitdaging om een leuk cadeau te bedenken voor moederdag. We kunnen onze moeder natuurlijk ontzien door bepaalde huishoudelijke taken van haar over te nemen, maar vaak willen we haar ook iets leuks geven. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat zij een beetje in het zonnetje gezet wordt op zo’n speciale dag. Daarom gaan we eens op een rijtje zetten wat nou echt leuke cadeau’s zijn om haar mee te verwennen op Moederdag!

moederdag-cadeau-ontbijt-op-bed

Verwennen

De allereerste Moederdag werd officieel in 1914 gevierd. Een lerares uit Amerika besloot na het overlijden van haar moeder, haar blijvend te eren. Ze heeft er heel wat jaren voor moeten strijden alvorens Moederdag tot een officiële feestdag werd uitgeroepen. Tegenwoordig is de verwennerij niet meer perse omdat onze moeder zo’n zwaar lichamelijk werk verricht maar meer om te tonen hoeveel we van haar houden. Hoe we het ook wenden of keren, houden van wordt tegenwoordig vaak geassocieerd met het geven van een cadeautje. We verwennen nu eenmaal graag iemand waar we van houden of die we waarderen. De wijze waarop we iemand verwennen heeft alles te maken met op welke leeftijd we ons bevinden. Kinderen knutselen graag iets moois in elkaar en geven daarnaast graag een klein presentje maar vanaf een leeftijd van een jaar of 11 komt daar al snel verandering in. Dan maakt het o zo leuke knutselwerkje plaats voor een gekocht cadeautje.

 

Moederdag, zelf moeder

Je eerste Moederdag, wat een geweldig moment. Eenmaal zelf moeder geworden mag je gaan genieten van alle verwennerijen die bij deze gezellige dag horen. Ontbijtje op bed, een leuke tekening of knutselwerkje en als een kers op de taart een super lief gedichtje voorgedragen door je kleine. Natuurlijk levert je partner de eerste jaren een grote bijdrage aan deze dag, je kind is immers nog veel te klein om zelf dingen te ondernemen. Maar naarmate je kind(eren) op school zitten worden de verrassingen steeds origineler.

 

De leukste moederdag cadeau's

Een leuk Moederdag cadeau zou kunnen zijn: een mooie bos bloemen, een lekker parfum, of een doos bon-bons. Het nadeel van deze cadeau's is dat ze vaak snel op zijn, of de bloemen binnen een aantal dagen alweer een stuk minder mooi zijn dan op de dag van aankoop. Het is daarom vaak een goed idee om te denken aan een "blijvend" cadeau. Daar heeft ze immers veel langer iets aan! Goede voorbeelden van een blijvend cadeau zijn sieraden in de vorm van een mooie ketting, oorbellen of een armband.

 

Tips of ideeën

Ben je nog op zoek naar tips of ideeën? Is je gevoel voor originaliteit een beetje uitgeblust? Wat dacht je van om bijvoorbeeld een horloge te geven en deze met jouw horloge te laten matchen? Online vind je al snel betaalbare of zelfs goedkope horloges. Je kunt deze horloges dan bijvoorbeeld laten matchen op kleur en of op design. Je koopt dus 2 horloges die bij elkaar passen, die een match zijn net zoals jij en je moeder. Hoe leuk is dat? Een sieraad is toch altijd weer iets bijzonders om cadeau te geven of om te mogen krijgen. Het hoeft niet duur te zijn, goedkope sieraden doen tegenwoordig qua uitstraling en kwaliteit niet perse veel onder voor de gerenommeerde merken. Gaat je moeder nog naar festivals? Wat dacht je van een leuke flash tattoo? Daar kan je moeder zich pas leuk mee versieren! Kijk maar eens online, je zult zien dat je daar een goedkoop, origineel een trendy kadoo kunt kopen. Sommige webshops verzenden zelfs gratis! Nog een andere tip of idee zou kunnen zijn om je moeder een high- tea of wine cadeau te geven. Dat gaat ze zeker niet vergeten, een moment met jou zonder alle hectiek van de dag om haar heen, even alle aandacht voor haar, voor je liefste moeder. Dat is waar Moederdag werkelijk om gaat <3

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.