opc_loader

Statement sieraden

Statement ketting

 

Statement kettingen een blijvende trend

Statement kettingen, oftewel statement sieraden, je zult er ongetwijfeld over gehoord hebben aangezien deze modieuze sieraden trend al enkele jaren in onder andere de halssieraden mode heerst. Waar wat zijn dat nou eigenlijk statement sieraden? We namen de statement ketting en de afkomst van statement sieraden onder de loep.

Wat is een statementsieraad

Statement sieraden geven vrouwen de staat om uit te blinken in het  alledaagse sociale leven en zich presenteren als uniek, zelfverzekerd, gedreven, en interessant verschijnende mensen. Statement sieraden is niets nieuws, maar veel vrouwen willen opvallend voorkomen dat het dragen van opvallende accessoires en sieraden de benaming statement heeft gekregen Zo heb je dus statement sieraden maar zou je ook mode accessoires de benaming statement kunnen geven . Zo zou je statement kunnen vergelijken met benamingen als bling bling maar dan op meer casual manier.

 

Geschiedenis van de statement sieraden

Voor duizenden jaren gebruiken mensen al kleding, accessoires en zelfs sieraden om uit te beelden wie ze zijn of welke stand ze hebben. Dergelijke "show items" symboliseren al millennia klasse, religie evenals culturele identiteiten. Neem de zonnebrillen van Elton John of de kettingen van BA uit de A-team. Deze artikelen symboliseren wat deze mensen zijn. Een "Statement" willen maken zullen mensen altijd blijven doen en zo zullen statement sieraden en accessoires ook altijd in trek blijven en dus op markt blijven bestaan.

 

Conclusie statement sieraden

Statement sieraden dragen is om iets cools of unieks uit te willen stralen en het weerspiegeld hoe het karakter van de drager is welk karakter het ambieert. Statement sieraden kunnen dus gezien worden als een soort pronkstuk  Al dan niet met een beoordeling uitlokken op basis van zijn of haar uiterlijk alhoewel statement sieraden vooral een benaming is voor vrouwensieraden. Mensen beoordelen mensen vooral op uiterlijk en trekken conclusies bij de uitstraling wie iemand heeft, een statement maken met deze producten kan dus van grote invloed zijn hoe je bij iemand overkomt. Vertel dingen over je persoonlijkheid, waarden en of overtuigingen op basis van wat jij draagt. Door bewust te kiezen wat voor soort statement -sieraden of -accessoires je draagt communiceer je eigenlijk indirect met mensen. Het is een verklaring over jezelf, en geeft mensen misschien zelfs een reden om jou te benaderen of je aan te spreken op je uiterlijk. Uiteindelijk  worden statement sieraden bedoeld om je zelfvertrouwen te vergroten.

De Grootte van statement kettingen en sieraden

Statement sieraden zijn, nu begrijpelijk, dus veelal  groot. Denk aan grote oorbelhangers , brede kettingen en patserige armbanden of juist gedetailleerde en extravagante hangers met vaak uitgedoste versieringen. Statement sieraden worden opzettelijk groot gemaakt om de aandacht te vestigen op zichzelf en de drager. Zo zijn er statement sieraden met zeer overdreven vormen en maten.

Statement ketting kopen?

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.